پاسخ : دارابی یا گریپ فروت
گریپ فروت صورتی ترشی نشاط آور، پرآبی و کالری جزیی گریپ فروت توأم با ویژگی های مذکور موجب شده است که گریپ فروت صورتی ، به صبحانه ای مورد علاقه و یکی از مواد خاص سالاد در آید. امکان دارد گریپ فروت از پیوند پرتقال و دارابی عمل آمده باشد. دارابی از مرکبات بسیار ترش، پُر دانه و پوست کلفت به حساب می آید. اما پرورش دهنده های گریپ فروت، طعم و بافت آن را بهبود بخشیده اند. به طور تقریبی از یک صد سال پیش، رشد انواع بی هسته ی این میوه آغاز شده و نتیجه این عمل منجر به تولید میوه ای آمیخته از تندی و شیرینی گردیده است.از آن جایی که گریپ فروت تنها زمانی چیده می شود که به طور کامل رسیده باشد، بنابراین نباید نگران باشید که کال آن به دست تان برسد. تحت برخی از شرایط رشد و نمو، پوست صورتی یا زرد میوه، بعد از رسیدن احتمالا سبز می شود، اما به هیچ وجه از شیرینی اش کاسته نمی شود. شیوه ی انتخاب گریپ فروت صورتی سعی کنید گریپ فروت های گرد، صاف و سنگین را بردارید (چون آبدارند). گریپ فروت هایی که پوست شان زبر بوده، یا پفی و نرم هستند و یا یک طرف شان نوک تیزست، نامرغوب هستند. گریپ فروت های براق که دو طرف شان اندکی صاف باشد، مرغوب ترند. رنگ حنایی یا سایر کاستی های پوستی گریپ فروت بی اهمیت است و در کیفیت میوه تأثیر ندارد. امکان دارد در دمای اتاق بتوانید بوی خوش، دل نواز و ملایم میوه ی مورد نظر را تشخیص دهید، ولی چنان چه میوه سرد باشد، رایحه ی مزبور به مشام نمی رسد. روش نگهداری گریپ فروت گریپ فروت را می توان تا یک هفته در دمای اتاق نگه داشت و در صورتی که به جای سرد کردن، آن را گرم کنید، پُر آب تر می شود. چنان چه بخواهید میوه را برای مدت طولانی تری نگه داری کنید، آن را باید در جامیوه ای بگذارید. در این صورت بین 6 تا 8 هفته سالم می ماند. قبل از آب گرفتن یا خوردن، گریپ فروت را در دمای اتاق قرار دهید.
آماده سازی برای مصرف گریپ فروت را اول بشویید، بعد ببرید. اگر گریپ فروت را با پوست تعارف می کنید، آن را از پهنا نصف کنید. قاشق مخصوص گریپ فروت را که سرش دندانه دندانه باشد، به کار گیرید تا تکه های میوه را در آورد به علاوه برای آماده ساختن میوه از کارد تیز پوست کنی یا کارد قوس دار مخصوص گریپ فروت استفاده کنید، به این ترتیب که آن را بین هر قسمت گوشت میوه و غشا ‹‹دیواره ها›› فرو برید. همچنین می توانید گریپ فروت را مثل پرتقال پوست بگیرید، برای این منظور از دستان خود استفاده کرده یا پوست میوه را با کارد تیزی در آورید، سپس تکه ای از پوست را از بالای میوه ببرید، آن گاه تکه ها را رو به پایین و دور میوه پوست بگیرید یا پوست را مثل پوست سیب به صورت مارپیچ در آورید. پس از آن قاچ ها را با دستانتان جدا کنید و در صورت لزوم غشاها را از هر قسمت بیرون آورید.
گریپ فروت سفید این نوع میوه به خاطر رنگ گوشت، نه پوستش که زرد رنگ است، ‹‹سفید›› نام دارد (سایر اقسام گریپ فروت ها هم به سبب رنگ گوشت خود، ‹‹ قرمز››، ‹‹صورتی ›› یا ‹‹یاقوتی›› نامیده می شوند). انواع گریپ فروت های سفید که تخم دارند، بیشتر برای تهیه عصاره استفاده می شوند. تمام دانستی های مربوط به گریپ فروت صورتی از قبیل ‹‹ویژگی ها››، ‹‹شیوه ی انتخاب››، ‹‹روش نگه داری›› و ‹‹آماده سازی برای مصرف›› در مورد گریپ فروت سفید نیز صادق است.
پاسخ : دارابی یا گریپ فروت
خواص و فواید دارابی یا گریپ فروت
دارابی (انگلیسی:گریپ فروت،grapefruit) میوهای از خانواده مرکبات با پوست زردرنگ و مزه ترش مایل به تلخی است. این میوه دارای ویتامینها و ریزمغذیهای مختلف به ویژه ویتامین ث (۴۰ درصد نیاز روزانه بدن در ۱۰۰ گرم) است. همچنین دارای اسید سیتریک، فیبری به نام پکتین، قند (۸٫۶۱ گرم در صد گرم) است، نوع سرخ و صورتی آن آنتیاکسیدان مفیدی به نام لیکوپن در خود دارند. کاهش کلسترول، کمک به متابولیسم بدن برای سوزاندن چربیهای اضافی، جلوگیری از تشکیل سنگ کلیه و اثر بازدارنده در سرطان پروستات و روده بزرگ با توجه به خصوصیات آنتیاکسیدانی قوی و همینطور وجود فلاونوئیدی به نام نارژینین، از دیگر خواص این میوه است. گریپفروت یک میوه پیوندی است که برای اولین بار در جزیره باربادوس در دریای کارائیب در اوایل سده ۱۸ با پیوند پرتقال و پومیلو (از مرکبات بومی جنوب شرق آسیا) پرورش داده شد. گریپ فروت را براساس رنگ گوشت آن به سه دسته سفید، صورتی و سرخ تقسیم میکنند. این میوه را در زبان انگلیسی «میوه خوشهای» (grape+fruit) مینامند این است که به شکل خوشه به مقدار زیادی حتی تا دوازده تا بر روی شاخه میروید. (مانند انگور). دم کرده گلهای دارابی برای رفع تب موثر است. دارابی در درمان کم اشتهایی، اختلالات مفصلی و عفونتهای ریوی، تشنج، بندآمدن ادرار، سوءهاضمه، سرماخوردگی و زخمهای عفونی، کمبود قند و مواد حیاتی، خارش، بواسیر و خونریزی آن موثر است. عصاره هسته گرپ فروت خواص دارویی قوی دارد. گریپ فروت در حال حاضر در چین، هند، خاورمیانه و در ایران هم در شمال و هم جنوب پرورش داده میشود. سایر خواص غذایی و درمانی گریپ فروت: ۱ـ میوه ی گریپ فروت، اشتها را تقویت می کند. ۲ـ گریپ فروت، عمل هضم را آسان می کند و ترشح شیره ی معدی و کیسه ی صفرا را سرعت می بخشد. ۳ـ گریپ فروت دارای ویتامین C و بیوفلاوونوئید است. این ها در حفظ سلامت قلب و عروق بدن مؤثرند. ۴ـ گریپ فروت به تولید قند و مواد حیاتی مورد نیاز بدن کمک می کند. ۵ـ گل های گریپ فروت، خاصیت ضد تشنج و لرز را دارد و دم کرده ی آن را موقع تشنج، زکام و تب می نوشند. ۶ـ اگر گریپ فروت را صبح ناشتا بخورند، خواص ادرارآور آن زیاد می شود و سموم را از بدن خارج می کند . ۷ـ گریپ فروت، خون را تصفیه می کند و کلیه و کبد را پاک می سازد. ۸ـ گریپ فروت، ضد خونریزی بواسیر است. ۹ـ گریپ فروت، میوه ای خنک است و عطش را رفع می کند. ۱۰ـ گریپ فروت، اختلالات مفصلی را درمان می کند. ۱۱ـ گریپ فروت، برای کسانی که موهای سرشان می شکند، تجویز می شود. ۱۲ـ گریپ فروت، برای کسانی که عفونت های ریوی و تب خیز دارند مفید است. ۱۳ـ گریپ فروت، علاوه بر مواد معدنی (آهن و کلسیم) دارای ویتامین های B3 ,B2 ,B1,A است.