آیا میدانید؟ وی بی ایران نخستین مرجع رایگان وی بی است ؟

نمایش نتایج: از 1 به 1 از 1
Like Tree1Likes
  • 1 Post By fns4565

موضوع: 50 نکته مهم زنبورداری

  1. Top | #1

    تاریخ عضویت
    Sep 2016
    عنوان کاربر
    مدیر آزمایشی
    ميانگين پست در روز
    0.07
    نوشته ها
    16
    تشکرها
    0
    تشکر شده 9 بار در 9 ارسال

    پیش فرض 50 نکته مهم زنبورداری

    1- اگر گرده افشانی توسط زنبور انجام شود، بشتر گلها بارور می شوند. 2 - علت اصلی رطوبت داخل کندو درزمستان ، مصرف عسل است.
    3 - مصرف یک کیلو گرم عسل ،یک لیتر آب تولید می کند .
    4 - بعد از عسل ، موم مهم ترین فرآورده ی زنبور عسل به شمار می آید .

    5 - مهم ترین غذایی که زنبور برای رشد به آن نیاز دارد گرده است .
    6 - قطر دانه های گرده حدود 5/2 تا 350 میکرون است .
    7 - مقدار مصرف گرده ی یک کلونی در سال ، حدود 25 تا 35 کیلوگرم است .
    8 - به طورمعمول زنبورهایی که به جمع آوری گرده مشغول هستند گاهی شهد نیز جمع آوری می کنند ؛ ولی عکس این حالت دیده نمی شود .
    9- ذخیره کردن گرده ی گل فقط درحجره های کارگر صورت می گیرد ؛ ولی در مورد عسل این طور نیست .
    10- در سبد گرده ممکن است چند نوع گرده مشاهده شود ؛ ولی درعسل دان فقط یک نوع عسل است .
    11- گران ترین عسل جهان عسلی است که در سواحل دریای سیاه ترکیه تولید می شود و هر کیلو حدود 250 دلار به فروش می رسد .
    12- ﮊله ی رویال موجود در حجره های کارگر مرغوبیت کمتری نسبت به ﮊله ی رویال حجره های ملکه دارد .
    13- عسل تنها ماده غذايی است که در ارزیابی كيفي و استانداردهای آن ، آزمایش میکروبی وجود ندارد .
    14 - قاره ی آفریقا رکورد دار تولید موم در جهان است .
    15- کانـادا بـا تولید میانگین 55 کیلو عسـل به ازای هـر کنـدو در سـال ، در این زمینه رکورد داراست .
    16- میانگین تولید عسل به ازای هر کندو در ایران 10کیلو است و در جهان8 کیلو می باشد .
    17- ایران از نظر تولید عسل در مقام یازدهم و از نظر تعداد کندو در مقام نهم جهانی قرار دارد .
    18- زنبور، نوزادان را در دمای 5/33 درجه ی سانتی گراد در داخل کندو پرورش می دهد .
    19 - ازحرارت 34-39 درجه ی سانتی گراد جهت سرد کردن کندو اقدام می شودو در زمان تهویه ی کندو،آب زیادی توسط كارگران به داخل کندو وارد می شود .
    20 - بهترین دما برای فعالیت زنبور، دمای بین 16-32 درجه ی سانتی گراد است .
    21 - فعالیت زنبور در دمای 10 درجه ی سانتی گراد شروع می شود .
    22 - زنبور در حرارت کمتراز 8 درجه فعالیتی از خود نشان نمی دهد .
    23 - قدرت درک تغییر درجه حرارت در زنبور10 برابر انسان است .(این قدرت در انسان 2 درجه سانتيگراد است .)
    24 - آنتن در زنبور کارگر عمدتاً به منظور یافتن گل و در ملکه برای درک وضع تخم ریزی مورد استفاده قرار می گیرد .
    25 - زنبور عسل 16 زوج کروموزوم دارد .
    26 - در نهمین روز پس از تخم ریزی ،پنجمین و آخرین پوست اندازی دوران لاروی صورت می گیرد . در این مرحله سینه و شکم به طور کامل نمایان است .
    27- لارو زنبور عسل در غذاي خود غوطه ور است ؛ بنابر اين تا پايان دوره ي لاروي كه انتهاي روده به مخرج وصل مي شود مدفوع نمي كند .
    28- میزان تخم ریزی ملکه در روز، حداکثر حدود 3000 تخم است ، که این میزان هم وزن خود ملکه است و علت آن تغذیه ی منحصربه فرد ملکه است . این موضوع در جهان جانوران یک رکورد محسوب می شود .
    29 - تخم درون حجره ی ملکه با تخم درون حجره های کارگر فرقی ندارد .
    30 - ملکه در هفتمین روز خروج از حجره برای جفت گیری آماده می شود .
    31 - مدت زمان جفت گیری حدود 10 تا 30 دقیقه است .
    32 - تخم ریزی ملکه 2 یا 3 روز بعد از جفت گیری شروع می شود و حداکثر این زمان یازده روز است.
    33 - جفت گیری ملکه فقط برای یک بار در طول عمر صورت می گیرد و اسپرم دریافتی تا حدود 6 سال در کیسه ی اسپرم ملکه به صورت سالم و نیمه فعال باقی می ماند . این موضوع یکی از شگفتی های زندگی زنبور عسل و از موارد استثنایی حیات جانوران است .
    34- در زنبور عسل ، متابولیسم دوران لاروی به گونه ای است که دفع مدفوع وجود ندارد .
    35 - دو ملكه ي خواهر نمی توانند با هم ، همزیستی کنند ؛ ولی ملكه هاي مادر و دختر براي مدتي می توانند .
    36 - فرق لارو ملکه و لارو کارگر در مصرف ﮊله ی رویال و تغذیه ی آنهاست .
    37 - کندو باید حداقل 15 تا 20 سانتی متر از زمین فاصله داشته باشد تا اولاً رطوبت را از زمین نگیرد و ثانیاً با آمدن برف ، دریچه ی پرواز بسته نشود . برای جلوگیری از ورود آب باران به داخل کندو ، کندو باید کمی به سمت جلو مایل باشد .
    38 - در موقع قرار دادن بچه کندو به داخل کندو، درصورت امکان حداقل یک قاب لارو ، درون کندو قرار دهید .
    39 - ارتفاع دریچه ی پرواز 7 میلی متر است .
    40 - زنبور نر فاقد نیش ، سبد گرده ، غدد مولد موم و خرطوم کامل است . جثه ی زنبور نر نسبت به زنبورهای کارگر ، بزرگتر است .
    41- پرواز آشنایی با محیط از سن یک هفتگی پس از خارج شدن از حجره شروع می شود .
    42- حـجره هـای شـان ها بر حسب اندازه به دو گروه کارگری و نـر تقسیم می شود . ملکه بـا اندازه گیری اختلاف 5/1 میلی متری بین آنها انتخاب می کند که تخم نر بگذارد یا کارگر .
    43 - زنبور ملکه ، شکمی بلند وکشیده دارد . بال های آن نسبت به شکم کوتاه است و فاقد غدد مولد موم وسبد گرده می باشد .
    44 - زنبور در شب پرواز نمی کند و مانند مورچه حرکت می کند .
    45 - زنبور عسل برای نیش زدن نیاز دارد شکم خود را 90 درجه بچرخاند . بنا بر اين زنبورهاي بچه كندو و زنبور برگشتي از مزرعه بدليل پر بودن شكم اين امكان را ندارند .
    46 - در انتخاب محل کندوی جدید (بچه کندو) نوعی سیستم رای گیری در کلونی حاکم است ؛ بدین معنی که محل هایی که بیشترین رقص در مورد آنها صورت می گیرد ، انتخاب می شوند .
    47 - ملکه هیچ موقع از نیش خود به جز در مقابله با رقبا استفاده نمی کند ؛ زیرا هم شکم او پر است و هم نیاز نیست در جایی که کارگران هستند از نیش خود استفاده کند . بعلاوه کلونی با وجود ملکه برپاست ودر صورت اضطرار، اگر از نیش خود استفاده کند ، به دلیل نداشتن خارهای وارونه روی نیش نخواهد مرد .
    48 - ملکه تنها عضوی از کلونی است که در کندو دفع مدفوع دارد . این مدفوع بلافاصله توسط پرستاران به خارج کندو منتقل می شود . این موضوع رابطه ی تنگاتنگی با امنیت کلونی دارد . زنبور نر و کارگر مدفوع خود را خارج از کندو دفع می کنند . این دو زنبور حتی قادرند در زمستان یا در شرایط بد اقلیمی ، مدفوع خود را تا 6 ماه نگه دارند .
    49 - در زمان تکثیر کلونی ، علایم و نشانه های مسیر برگشتی به کندوی مادر ، درعرض چند دقیقه از حافظه ی زنبورهای همراه بچه کندو پاک شده ، علایم مکان جدید جایگزین می گردد.
    50 - دو مشکل بزرگ صنعت زنبورداری در سطح جهان ، یکی بچه کندو و دیگری زمستان گذرانی در مناطقی غیر از استوا ست .
    FARMER از این خوشش آمد.

  2. تشکرکننده: 1 نفر


مجوز های ارسال و ویرایش

  • شما نمیتوانید موضوع جدیدی ارسال کنید
  • شما امکان ارسال پاسخ را ندارید
  • شما نمیتوانید فایل پیوست کنید.
  • شما نمیتوانید پست های خود را ویرایش کنید
  •  
کلیه حقوق مادی و معنوی برای انجمن گفتگوی کشاورزان محفوظ می باشد .
قدرت گرفته از ویبولتین
پشتیبانی و هاستینگ : پاکدل هاست
انجمن گفتگوی کشاورزان ایران در آبان ماه 1392 فعالیت خود را آغاز نمود. انجمن گفتگوی کشاورزان ایران مفتخر است که توسط سرورهای پرقدرت پاکدل هاست پشتیبانی می شود.

دنیای آشپزی

دنیای آرایش و پیرایش

دنیای دکوراسیون و چیدمان

روانشناسی

هنر و زندگی

دنیای مد و لباس

دنیای عروس

کودکستان

تالار علم و دانش

تالار حقوق

گل و گیاه

تاریخ و ادبیات

ایرانشناسی و گردشگری

اخبار

دنیای تصویر

تالار ورزش بانوان

تالار عمومی

دفتر فنی پژواک اهواز