خواص خرمالو

1. طبع خرمالو گرم و تر است.
2. میوه نارس خرمالو باعث كاهش فشار خون می‌شود.
3. خرمالو باعث تقویت معده می شود.
4. خرمالو قابض است و نرم كننده سینه می باشد.
5. خرمالو آرام كنندة سكسكه است.
6. خرمالو بندآورندة خون‌ریزی است.
7. خرمالو ورم و التهاب بواسیر را فرو می‌نشاند.
8. خرمالو داروی مؤثری برای تیفوس و تیفوئید است باید از جوشاندة كاسبرگ‌های زیرگل و دم گل استفاده شود.
9. دم كرده گل آن مقوی معده است.
10. جوشاندة برگ‌های آن برای سرفه مفید است.
11. از كوبیدة دانه خرمالو بصورت گرد می‌توان سنگ مثانه و كلیه را دفع كرد بدین صورت كه دانه را كمی حرارت داده سپس خرد نموده مانند قهوه دم كرده میل شود.
12. خرمالو سرشار از ویتامین‌های A ، B‌ و C می‌باشد.
13. كوبیدة هسته خرمالو را با روغن منداب مخلوط كرده در یك بطری ریخته سر آن را محكم ببندید و در آب جوش به مدت یك ساعت جوشانده، سپس از این روغن می‌توان برای دردهای كمر، مفاصل و نقرس استفاده نمود و همچنین از پودر دانة آن كه با حرارت بو داده شده است مانند قهوه دم كرده میل شود.
14. به خاطر حضور ویتامین ‌A در خرمالو برای پوست و ناخن و موهای خشك و شكننده مفید است.
15. خرمالوی كاملاً رسیده یك میوه خوب برای كودكان می‌باشد به جهت رشد و نمو آنها بسیار سودمند می‌باشد.
16. اگر در فواصل غذا خرمالو خورده شود موجب باز شدن اشتها می‌شود.
17. وجود تانن در خرمالو امكان دارد كه باعث یبوست شود.
18. برای درمان اسهال خونی 300 تا 500 گرم میوه رسیده خرمالو را صبح ناشتا میل نمایید.
19. زیاد كننده نور چشم است.


فواید فیبر موجود در خرمالو
* یکی دیگر از ترکیبات قابل توجه در این میوه فیبر است. فیبرها سبب کاهش سرعت جذب برخی مواد مغذی، خصوصاً قندها شده و در عین حال میزان حساسیت به انسولین را نیز افزایش می‌دهند.
* همچنین دریافت فیبر از ایجاد یبوست پیشگیری می‌کند. فیبر سبب حجیم شدن مدفوع و دفع راحت‌تر و سریع‌تر آن می‌شود.
* فیبر همچنین موجب افزایش رشد و تکثیر باکتری‌های مفید روده شده و مانع رشد باکتری‌های مضر در آن می‌شود. در اثر تخمیر فیبر در داخل روده اسید بوتیریک تولید می‌شود که منشاء انرژی برای سلول‌های روده است و به این ترتیب به حفظ سلامت دستگاه گوارش کمک می‌نماید.

فشار خونی‌ها خرمالو بخورند
خرمالو سرشار از پتاسیم و منیزیم است به همین دلیل مصرف آن برای فشارخونی‌ها می‌تواند مفید باشد. در 100 گرم خرمالو 160 میلی گرم و در یک عدد آن که حدودا 168 گرم است حدود 270 میلی‌گرم پتاسیم وجود دارد. از این رو مصرف آن برای بیماران قلبی عروقی و فشارخونی‌ها مفید است.

دیابتی‌ها خرمالو کم بخورند
هر عدد خرمالوی 168 گرمی دارای 118 کیلو کالری است، این میوه جزو میوه‌های پرانرژی محسوب می‌شود لذا افرادی که دارای اضافه وزن هستند نباید در مصرف آن زیاده‌روی کنند. در ضمن بیماران دیابتی هم به لحاظ دارا بودن قند فراوان در این میوه باید از مصرف بیش از حد آن اجتناب کنند.

منبع : سایت طب سنتی / سایت تبیان